Op zaterdag 21 september organiseren lokale vereniging 'De Zwarte Specht' en 'Landelijk Vlaanderen' - de vereniging voor Vlaamse land-, bos- en natuureigenaars - een themawandeling en kennismakingsdag te Oud-Turnhout. De hoofdactiviteit is een themawandeling in het private deel van Landschap De Liereman, een prachtig natuurgebied met een lange geschiedenis van succesvol privaat en lokaal natuurbeheer. De wandeling wordt voorafgegaan door een welkomstwoord en voorstelling van beide verenigingen. Na de wandeling volgt een open gesprek rond de gevolgen van het Natura 2000 netwerk voor private eigenaars, hopelijk bijgewoond door enkele prominenten. Dit panelgesprek wordt geleid door Philippe Casier, voorzitter van Landelijk Vlaanderen vzw. Er wordt een kleine receptie met broodjes en een gratis drankje voorzien. Na dit gesprek is er ruimte tijd voor vraagstelling. Deelname is gratis voor leden van Landelijk Vlaanderen vzw en de Zwarte Specht. Iedereen is welkom maar vooraf inschrijven wordt gevraagd. Voorzie aangepaste wandelkledij.


Inschrijven graag voor 15 september, dit kan per mail via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatie: Heischuur - Oud-Turnhout, Schuurhoven 2, 2360 Oud-Turnhout


14u: Ontvangst genodigden
14u15: Inleiding en welkomstwoord door Dirk van Troy + Voorstelling De Zwarte Specht door Gust Sels 
14u30: Voorstelling Landelijk Vlaanderen + inleiding Natura 2000 door Marieke Smets / Christophe Lenaerts
14u45: Vertrek per wagen naar startpunt wandeling
15u: Start wandeling in 2 groepen / Optreden met meute honden en intermezzo jong(jachthoorn)blazers
16u30: Geschat einde van de wandeling
17u: Bijeenkomst Heischuur + gratis broodjesreceptie en drankje
17u30: Panelgesprek ‘De gevolgen van Natura 2000 voor private eigenaars.’
18u: Open vraagstelling Natura 2000, Raamakkoord, lokaal privaat natuurbeheer.
18u30: Slotwoord door voorzitter Philippe Casier + dankwoord Bart Coninckx

Wij bieden u een gratis broodjesmaaltijd en een gratis consumptie aan, daarna zal drank voor eigen rekening zijn, maar aan zeer democratische prijzen. 
Dank voor uw begrip.